Skip to main content
Relatieplanet startscherm

Relatieplanet account verwijderen

Per 1 juli 2021 sluit Relatieplanet haar deuren. Heb je geld gestort voor premium service? Dan wordt het geld teruggestort. We laten de stappen om je account te verwijderen hieronder staan.

Het sluiten van je relatieplanet account / profiel is relatief makkelijk ten opzichte van andere datingwebsites. Het duurt ongeveer 4 minuten om je profiel in 4 stappen te verwijderen.

Belangrijk: Wanneer je een premium profiel hebt kun je het account pas stopzetten wanneer je het betaalde abonnement hebt stopgezet.

Benodigde tijd: 4 minuten

Voor de komst van de apps en het swipen was relatieplanet met stip de populairste dating website. Tegenwoordig vind je hier de meer serieuzere kandidaten en dat is ook wel begrijpelijk. Relatieplanet heeft niet zoveel opties voor niet betalende leden.

Mocht jij vinden dat Relatieplanet niet helemaal bij je past of je hebt de liefde van je leven al gevonden? Dan vind je hieronder de stappen om je account te verwijderen.

 1. Log in op de website

  Door in te loggen via de desktop of laptop heb je binnen enkele stappen je Relatieplanet account verwijderd.
  Inloggen Relatieplanet

 2. Kies voor inschrijving beheren

  Nadat je bent ingelogd kun je naast je profielfoto op het dakje klikken. Hiermee open je het drop down menu van de instellingen. Kies vervolgens voor inschrijving beheren. Inschrijving beheren relatieplanet

 3. Klik op “Profiel definitief verwijderen”

  Onderaan dit scherm kun je naast profielstatus op het potloodje klikken. Als je dit hebt gedaan krijg je de optie om “profiel definitief verwijderen” te selecteren. Na deze 2 stappen klik je vervolgens op opslaan. wijzig profielstatus relatieplanet

 4. Beantwoord de drie vragen

  Relatieplanet wil graag dat je nog drie vragen beantwoord. Als eerste vragen ze naar de reden van verwijdering. Hier kun je kiezen bij de mogelijkheid die het beste bij jou past. De tweede vraag is, hoe vaak je op date bent geweest. Als derde horen ze graag of je relatieplanet aan wil bevelen. Hierna kun je op de rode “bevestigen” knop klikken. profiel verwijderen relatieplanet

 5. Bevestig je keuze met je wachtwoord

  Door je wachtwoord in te voeren en op bevestigen te klikken zal je account verwijderd worden. Het is hierna niet meer mogelijk met dit account te daten. Mocht je terug willen keren zal je een nieuw profiel aan moeten maken.wachtwoord invoeren Relatieplanet

Met meer dan 75.000 actieve leden en meer dan 1,6 miljoen profielen die aangemaakt zijn in Nederland is Relatieplanet 1 van de grootste datingsites. Wanneer je het account opzegt duurt het na stap 4 enkele seconden voor alles is verwijderd, je wordt daarbij direct uitgelogd.

Alternatief: Profiel onzichtbaar maken

Als alternatief voor het definitief sluiten van je Relatieplanet account kun je ook tijdelijk je profiel onzichtbaar maken. Volg hiervoor de bovenstaande stappen en kies bij Stap 2: Profiel niet zichtbaar voor andere leden. Je kunt dit ook doen via het menu-item Privacy Instellingen (onder Algemene instellingen).

Dit kan een goede optie zijn wanneer je huidige date iets serieuzere vormen begint aan te nemen en je nog niet direct je gehele profiel wilt verwijderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *