Skip to main content
Tinder start

Tinder account verwijderen

Tinder is misschien wel de meest populaire dating app wereldwijd. Hier komen singles samen op zoek naar een leuke date, spannend contact of die ene die je hartje sneller doet overslaan. Wil je, om wat voor reden dan ook, af van je Tinder account? Volg dan de eenvoudige stappen hieronder.

Met het verwijderen van je Tinder Profiel zul je geen toegang meer hebben tot de berichten die je ooit hebt gestuurd. Sla deze eventueel op voor je verder gaat. Mocht je nog met mensen contact willen houden nadat je het account hebt verwijderd dan is het verstandig om dat eerst te regelen.

Belangrijk: Het verwijderen van de Tinder App op je Mobiele telefoon is niet voldoende, je moet eerst je account verwijderen voor je de App verwijderd. Mocht je gebruik maken van Tinder Plus dan verlies je het geld voor de tijd waar je al voor hebt betaald.

Stappenplan Tinder Profiel verwijderen

Benodigde tijd: 5 minuten

Het is Tinder die gestart is met het swipe principe. Je veegt naar links als je iemand niet leuk vindt en naar rechts als het profiel en of de foto je wel aanstaan. Zo simpel als de app werkt, zo simpel is het ook om je account te verwijderen. Het duurt maximaal 5 minuten om je profiel in 4 stappen te verwijderen.

 1. Ga naar de instellingen van je profiel

  De eerste stap die je kan nemen om je Tinder account te openen is het openen van de app. Vervolgens klik je op je profiel en daarna op instellingen.
  Tinder instellingen

 2. Klik op account verwijderen

  In in de instellingen scroll je naar beneden. De knop om je account te verwijderen vind je helemaal onderaan. Door hier op te klikken ben je bijna klaar met het verwijderen van je Tinder account.
  Tinder verwijderen

 3. Account definitief verwijderen

  Tinder wil uiteraard dat je zeker weet dat je je account wil verwijderen. Al je matches, en informatie en misschien zelfs de profieltekst zullen verdwijnen bij het verwijderen van je account. Om hier voor te kiezen kies je in dit menu voor “Verwijder mijn account”.verwijder menu tinder

 4. Geef de reden van verwijderen

  Tinder wil graag weten waarom jij je account wil verwijderen. In deze stap kun je dit aangeven. Als je vindt dat Tinder hier niets mee te maken heeft kies dan voor overig.
  Reden verwijderen Tinder

Je tinder account is nu verwijderd. Mocht je je in de toekomst toch bedenken, kun je een nieuw account aanmaken bij deze dating gigant. Tinder is bij veel gebruikers gelinkt met Facebook. Om echt al je gegevens en de overdracht hiervan tussen deze twee stop te zetten, zal je Tinder ook in je Facebook instellingen moeten verwijderen.

Je gegevens worden na het sluiten van je account maximaal 3 maanden bewaard.

Tinder Verwijderen en Nieuw account aanmaken

Je ziet vaak dat je dezelfde personen om de zoveel tijd tegenkomt op de App. Zoals je ziet speelt Tinder hier slim op in door dit ook bij de verwijderingsopties neer te zetten: “Ik wil een Frisse Start”. Op die manier kun je weer helemaal opnieuw beginnen met een nieuw Tinder Profiel. Houdt er rekening mee dat deze tactiek op de lange termijn slecht werkt, Tinder zal op de achtergrond je account “bannen” waardoor je minder matches zult krijgen.

Reacties (5)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *