Skip to main content

E-mailadres verwijderen

Wil je van een E-mailadres af? Dan leggen wij voor de grotere partijen uit hoe je dit makkelijk kunt doen.

Welk E-mail account wil je Sluiten?

Gmail

Gmail

Gmail is de E-maildienst die door Google wordt aangeboden.

Hotmail / Live / Outlook

Hotmail / Live / Outlook

Deze 3 populaire E-maildiensten worden allemaal door Microsoft aangeboden.

iCloud

Apple iCloud

Verwijder je Apple Emailadressen direct door je Apple ID te verwijderen.

Waarom je email account verwijderen?

Email account

Ik denk dat de meeste mensen een jaar of tien zijn als zij hun eerste email account creëren. Je eigen voor- en achternaam is dan uiteraard te saai en je kiest vaak voor iets waarmee je opvalt maar niet gelijk aan jou te linken is. Je kunt dan maar zo met het email adres pokemon_is_te_gek@hotmail,gmail of outlook.com opgescheept zitten. Een paar jaar later is het tijd voor je eerste baan en wordt er gevraagd om je e-mail adres. Dit is het moment waarop jij je realiseert dat het tijd is voor een nieuw account.

Nu kun je heel simpel een extra e-mail account aanmaken, maar voordat je het weet, ben je in het bezit van een stuk of vijf e-mail accounts. Je weet nooit precies wat waar binnenkomt en hoe onthoud je alle wachtwoorden? Het verwijderen van oude e-mail accounts is de beste optie. Na het verwijderen van het oude account kun je een nieuwe aanmaken bij de provider van je keuze en met een professioneel account verder gaan.

Er zijn uiteraard genoeg andere redenen voor het verwijderen van je e-mail account. Het e-mail adres dat jij en je partner samen hebben aangemaakt is na het beëindigen van de relatie niet echt meer toepasselijk. Je eigen bedrijfje dat een andere naam krijgt of opgeheven wordt, maar natuurlijk ook je werk e-mail adres op het moment dat je bij een ander bedrijf gaat werken. Allemaal gegronde redenen om ervoor te kiezen je account te verwijderen.

Alternatief: Samenvoegen Email Account

Outlook maar ook Gmail hebben veel leuke en handige functionaliteiten. Eén van deze is het synchroniseren van verschillende e-mailboxen. Zo kun jij verschillende mailadressen binnen laten komen op je Gmail of outlook account. Op deze manier kun je de binnenkomende post nog gewoon lezen en ofwel beantwoorden vanuit dat e-mail adres of de zender laten weten welk email adres ze in het vervolg kunnen gebruiken om jou te bereiken.

Je toekomstige, nieuwe baas of de energie maatschappij kun je het e-mail adres geven dat je nu actief wil hebben, maar eventuele belangrijke e-mails kun je eruit filteren en alsnog lezen en zelfs beantwoorden. Of je alle e-mail adressen wil blijven gebruiken of toch wil verwijderen, is iets wat je op ieder moment kunt beslissen. Op het moment dat je hiervoor kiest kan het handig zijn mensen hiervan op de hoogte te brengen.

Instellen van een Afwezigheidsmelder

Bij een verhuizing kun je bij postnl aangeven dat jouw post en voor een bepaalde periode doorgestuurd moet worden naar het nieuwe adres. De eerste periode is dit gratis en mocht je het langer willen, dan moet je hiervoor een kleine bijdrage betalen.  Waarom doen we dit niet bij het verhuizen naar een nieuw e-mail adres?

Op het moment dat jij je e-mail adres verwijderd krijgen mensen die je een e-mail op dit adres verzenden een melding dat het adres niet meer in werking is. Zij hebben dan geen idee waar ze je kunnen bereiken. Het kan daarmee handig zijn om enkele weken voordat jij je account gaat verwijderen je mensen hiervan op de hoogte brengt. Je kan een afwezigheidsmelder aanzetten waarin je aangeeft dat je e-mail adres vanaf een bepaalde datum niet meer in werking zal zijn en naar welk adres je post gestuurd kan worden.

Jij bepaalt zelf naar welk adres en op welk moment jij het oude adres gaat verwijderen. Hier zitten uiteraard geen kosten aan omdat jij zelf bepaald wanneer je dit in wil stellen.

Bedenktijd voor het Opzeggen

Normaliter hebben alle E-mailproviders een bedenktijd. Je kunt je binnen deze tijd nog bedenken waardoor je weer toegang kunt krijgen tot je oude vertrouwde E-mailadres.