start outlook

Outlook, Hotmail en Live account verwijderen

Benodigde tijd: 5 minuten.

Microsoft maakt gebruik van verschillende email diensten. Zo kun je een emailadres bij live.nl hebben, maar ook bij outlook.com en hotmail.com. Voorheen hadden deze diensten allemaal een eigen vormgeving en toegang. Sinds 2012 heeft Microsoft dit veranderd. De mailadressen bestaan nog wel maar de manier van inloggen en email client zijn veranderd. Dit ligt nu allemaal bij outlook.com.

Een voordeel hiervan is, dat je nog maar op één plek hoeft te zijn om je eventuele email accounts te verwijderen. Hoe je een live, hotmail en outlook account verwijderd, leggen we je in de volgende stappen uit.

 1. Klik op de link

  Via deze link, kom je in de omgeving waar jij je Microsoft account kunt verwijderen en daarmee ook je outlook.com, hotmail.com en live.nl email adres.

 2. Log in op Microsoft

  Mocht je niet standaard ingelogd zijn, zal Microsoft je eerst om je gegevens vragen, voordat je verder kan met het verwijderen van je account. inloggen outlook

 3. Maak je account klaar voor de sluiting

  Microsoft vraagt je om wat dingen te checken en daarna op volgende te klikken. Door deze check up maak je jouw account klaar voor de sluiting en kom je later niet voor onaangename verassingen te staan. klaar sluiten Microsoft

 4. Markeer je account voor de sluiting

  Vink vervolgens alle boxjes aan. Dit zijn de checks of jij je bewust bent van de gevolgen van het verwijderen van je account. Je moet ze allemaal aanvinken om verder te gaan. Vervolgens kies je een reden en klikt daar na op “Account markeren voor sluiting”.Account markeren voor sluiting Microsoft

Bevestiging sluiting microsoft

De bevestiging van de sluiting verschijnt op het scherm en je Microsoft account zal verwijderd worden na de wachttermijn. Door overtallige Microsoft accounts te verwijderen is het mogelijk om op één correct en ‘schoon’ Microsoft account verder te werken.

Alleen de email verwijderen kan niet, aangezien Microsoft alles aan elkaar gekoppeld heeft. Ieder email adres van outlook, hotmail en live heeft een gekoppeld Microsoft account. Bij de verwijdering is het belangrijk dat je hieraan denkt en de eventuele belangrijke gegevens overzet naar een andere email client of Microsoft account.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op alle teksten en afbeeldingen op deze website rust Copyright. Wij hebben alle stappen met zorg samengesteld om er zeker van te zijn dat je snel kunt verwijderen wat je wilt.