Skip to main content
start outlook

Outlook, Hotmail en Live account verwijderen

Microsoft maakt gebruik van verschillende email diensten. Zo kun je een emailadres bij live.nl hebben, maar ook bij outlook.com en hotmail.com. Voorheen hadden deze diensten allemaal een eigen vormgeving en toegang. Sinds 2012 heeft Microsoft dit veranderd. De mailadressen bestaan nog wel maar de manier van inloggen en email client zijn veranderd. Dit ligt nu allemaal bij outlook.com.

Een voordeel hiervan is, dat je nog maar op één plek hoeft te zijn om je eventuele email accounts te verwijderen. Hoe je een live, hotmail en outlook account verwijderd, leggen we je in de volgende stappen uit.

Voor je het Account sluit

Zorg dat al je services zijn overgezet op een ander Microsoft account op zijn opgezegd. Er kunnen behoorlijk wat diensten aan een Microsoft account gekoppeld zijn.

 • Zorg dat al je contactpersonen op de hoogte zijn van je nieuwe Emailadres;
 • Zorg dat alle abonnementen zoals Skype, Office, Windows, Drive en Xbox zijn overgezet naar een nieuw Emailadres, dit is allemaal gekoppeld aan hetzelfde MicroSoft account;
 • Maak je accountsaldo op, het is zonde als dit verloren gaat na het sluiten;
 • Stel een Auto-respons in voor als mensen toch nog gebruik maken van je oude Emailadres.

Deze stappen worden ook voorgesteld tijdens het verwijderingsproces. Omdat het bij veel gebruikers tijd kost om deze zaken te regelen is het verstandig om dit te doen voor je aan de onderstaande stappen begint.

Benodigde tijd: 5 minuten


Het kost maar 5 minuten om je Outlook / Live / Hotmail account te Sluiten in 4 stappen. Hierbij gaan we uit van een leeg MicroSoft account. Mocht je van veel services gebruik maken dan kan dit proces (veel) langer duren.

 1. Klik op de link

  Via deze link, kom je in de omgeving waar jij je Microsoft account kunt verwijderen en daarmee ook je outlook.com, hotmail.com en live.nl email adres.

 2. Log in op Microsoft

  Mocht je niet standaard ingelogd zijn, zal Microsoft je eerst om je gegevens vragen, voordat je verder kan met het verwijderen van je account. inloggen outlook

 3. Maak je account klaar voor de sluiting

  Microsoft vraagt je om wat dingen te checken en daarna op volgende te klikken. Door deze check up maak je jouw account klaar voor de sluiting en kom je later niet voor onaangename verassingen te staan.
  klaar sluiten Microsoft

 4. Markeer je account voor de sluiting

  Vink vervolgens alle boxjes aan. Dit zijn de checks of jij je bewust bent van de gevolgen van het verwijderen van je account. Je moet ze allemaal aanvinken om verder te gaan. Vervolgens kies je een reden en klikt daar na op “Account markeren voor sluiting”.
  Account markeren voor sluiting Microsoft

Bevestiging sluiting microsoft

De bevestiging van de sluiting verschijnt op het scherm en je Microsoft account zal verwijderd worden na de wachttermijn van 60 dagen. Door overtallige Microsoft accounts te verwijderen is het mogelijk om op één correct en ‘schoon’ Microsoft account verder te werken.

Alleen de email verwijderen kan niet, aangezien Microsoft alles aan elkaar gekoppeld heeft. Ieder email adres van outlook, hotmail en live heeft een gekoppeld Microsoft account. Bij de verwijdering is het belangrijk dat je hieraan denkt en de eventuele belangrijke gegevens overzet naar een andere email client of Microsoft account.

Reacties (2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *