Skip to main content

Financiële zaken verwijderen

Wil je een E-wallet account sluiten bij 1 van de bekendere operators of simpelweg van je BKR notering af? Volg de stappen hieronder.

Waar wil je vanaf komen?

BKR Notering

BKR Notering

Een BKR notering? Bekijk de volgende opties om er vanaf te komen.

Paypal

Paypal

PayPal wallet verwijderen? Bekijk de volgende stappen:

Neteller

Neteller

Neteller wallet verwijderen? Bekijk de volgende stappen:

Skrill

Skrill

Skrill wallet verwijderen? Bekijk de volgende stappen:

Reden om E-wallet account te verwijderen?

Als je een E-Wallet langere tijd niet gebruikt is er weinig aan de hand, deze blijft gewoon actief en bereikbaar voor je op het moment dat je deze nodig hebt. Wel is het zo dat enkele E-Wallet aanbieders na een jaar inactiviteit een kleine fee gaan innen op je rekening. Het is dus van belang dat je ofwel geen geld meer op je rekening hebt staan als je hem even niet nodig hebt. Mocht dit wel het geval zijn kun je je account het beste verwijderen. Door je E-Wallet te verwijderen is er geen risico op het innen van een fee.

Worden je gegevens definitief verwijderd?

Helaas is het voor E-Wallet bedrijven niet mogelijk om met de sluiting van je rekening ook gelijk al je gegevens te verwijderen. Er zijn verschillende wetten en regels die bepalen dat bedrijven gegevens moeten bewaren. Aan de andere kant zijn er ook weer regels om jou als consument hiervoor te beschermen. Dit is de AVG wetgeving, deze stelt dat jouw persoonsgegevens niet langer bewaard mogen worden dan nodig voor het doel waarvoor ze verzameld zijn.

Zo zal in het geval van een E-Wallet de financiële gegevens 5 jaar bewaard worden, omdat dit de termijn is waarbinnen de belastingdienst en andere financiële autoriteiten deze gegevens op kunnen vragen. Bij het sluiten van je E-Wallet kun je altijd nagaan welke gegevens voor welke termijn bewaard gaan worden. Dit zijn altijd je voor- achternaam, adres en alle financiële transacties die er hebben plaatsgevonden.

Waarom gebruik maken van een E-Wallet?

Geld Applicatie

Het gebruik van een E-wallet wordt steeds meer populair. Er zijn ook best wat voordelen te noemen aan het gebruik van dit digitale betaalmiddel. Zo is het registeren en openen van een E-Wallet heel gemakkelijk en binnen enkele minuten ben jij al in het bezit van dit betaalmiddel. Het verzenden van geld is over het algemeen gratis, direct bijgeschreven én je kunt je geld in verschillende valuta’s gebruiken. Omdat het rechtstreeks gaat, heb je niet te maken met meerdere instanties, wat bij iDEAL bijvoorbeeld wel het geval is.

Mensen die liever wat anoniemer ergens voor willen betalen wijken vaak uit naar een E-Wallet. Deze mensen zullen ook sneller voor een online web winkel of dienst kiezen waarbij dit betaalmiddel mogelijk is. Als laatste grote voordeel is er de creditkaart. De E-Wallet creditkaart werkt als een debit kaart. Dit houdt in dat je nooit meer geld uit kunt geven dan er op je kaart staat, maar de kaart heeft verder alle mogelijkheden die een reguliere en dure kaart te bieden heeft.