Skip to main content
Start Paypal

PayPal Account verwijderen

Het sluiten van je rekening kun je binnen 5 minuten in 4 stappen regelen. Het is makkelijk om te verwijderen MITS ze geen extra documentatie van je nodig hebben en je de onderstaande stappen hebt gevolgd.

Belangrijk: Je kunt dit proces niet doorlopen in de PayPal App, het sluiten van je account is alleen mogelijk in je Webbrowser.

Voor je een Paypal rekening sluit

Voor je het stappenplan volgt is het belangrijk dat je de volgende zaken in je rekening wijzigt / verwijderd:

 • Zorg dat al je betaalverzoeken zijn verwijderd en overgezet naar een andere rekening;
 • Je account Saldo moet op 0 staan, zorg dus dat je geen geld meer op je rekening hebt staan, wacht tot het geld succesvol is overgeschreven voor je verder gaat met de onderstaande stappen;
 • Verwijder credit card en bankrekeninggegevens voor het sluiten van je PayPal account;
 • Optioneel: Download alle transacties die je hebt gedaan via Paypal.

Eventuele geschillen die je hebt met kopers / verkopers worden niet meer behandeld nadat een account is gesloten. Zorg dus dat je dit eerst oplost. Zodra je rekening is gesloten worden deze zaken niet meer in behandeling genomen.

Benodigde tijd: 5 minuten

PayPal is een online betaalsysteem. Het is oorspronkelijk opgericht om dienst te doen als betaalsysteem voor de palmpilot pda’s. Inmiddels is het een bijna onmisbare betaalmethode. Je kunt betalingen doen en ontvangen met behulp van je email adres. Betalen met PayPal is gratis maar de ontvanger moet een klein bedrag betalen.

Mocht jij je PayPal account willen verwijderen, is dat met behulp van onderstaande stappen zo gedaan!

 1. Log in op de website van PayPal

  Door in te loggen met je gebruikersnaam (emailadres) en wachtwoord kom je op je eigen, persoonlijke PayPal account waar je simpel in een paar stappen je account kunt verwijderen.
  inloggen paypal

 2. Klik op instellingen

  Door op het tandwieltje rechts bovenin je scherm te klikken word je automatisch naar je profiel geleid.
  Instellingen Paypal

 3. Ga naar rekeningopties

  In je profiel kun je naar beneden scrollen, tot je aan de linkerkant het blokje rekeningopties tegenkomt. Klik hier op “Je rekening sluiten”.

  Rekening opties Paypal

 4. Bevestig je keuze

  PayPal wil dat je zeker weet dat jij je rekening wil verwijderen. Een verwijderd account kan niet weer geopend worden. Kies voor “Rekening sluiten” om deze definitief te verwijderen.

  rekening sluiten Paypal

Paypal vraagt verder niet meer om een bevestigingscode. Je rekening is definitief verwijderd. Mocht je in de toekomst toch weer een PayPal rekening willen hebben dan kun je een nieuwe rekening openen, de meeste financiële instellingen laten dit niet direct toe maar pas na een langere periode.

12 euro kosten inactieve rekening

Veel bezoekers van deze website willen het PayPal account sluiten omdat er 12 euro kosten in rekening wordt gebracht voor inactieve rekeningen. Deze wijziging gaat in vanaf 16 december 2020 en wordt vanaf 2021 jaarlijks afgeschreven.

Paypal zal geen geld afschrijven wanneer je balans op 0 staat. Alleen voor inactieve rekeningen MET balans zullen kosten in rekening worden gebracht.

Gelukkig heeft PayPal besloten dat je balans niet in het rood wordt gezet door deze wijziging. Stel je hebt in 2021 6 euro op je rekening staan en je gebruikt het account 0 keer dan zullen ze maximaal 6 euro afschrijven. Mocht je geen gebruik meer willen maken van hun diensten dan is het dus verstandig om alsnog je account te sluiten.

Wachtwoord vergeten?

Als het een oude rekening is en je weet je wachtwoord niet meer geeft Paypal verschillende mogelijkheden om een nieuw wachtwoord in te stellen. In de meeste gevallen zal de verificatie telefonisch verlopen, in sommige gevallen kun je het wachtwoord opnieuw instellen met je geheime vraag of door et invullen van je creditcardnummer.

Mocht je account zijn aangemaakt met een oud telefoonnummer dan kun je deze laten veranderen door de Klantenservice. In de meeste gevallen moet je dan wel een kopie van je ID / paspoort toesturen, hierover zal de klantenservice je informeren. Je moet hiervoor wel eerst telefonisch contact opnemen, iets wat in deze covid-periode lastig is.

Telefonisch Contact opnemen

Let op: In verband met Corona is Paypal per telefoon niet goed bereikbaar, wij raden je aan om een intern bericht te sturen als je de optie om je account te sluiten niet ziet staan. Verwacht niet direct een reactie, dit kan enige tijd in beslag nemen.

Paypal heeft een Gratis 0800-nummer beschikbaar voor wanneer je via de vast lijn belt, deze kun je gebruiken wanneer je met een Nederlands telefoonnummer belt.

 • 0800 265 9239 (Gratis vanaf vaste lijn)
 • 00353 1 436 9033 (Vanuit het buitenland, kunnen kosten bijkomen)
 • 070 700 7519 (Lokaal nummer)

De openingstijden van de klantenservice per telefoon: Ma-Vr van 9 t/m 17.30 uur.

Pas op voor betaalde doorschakelnummers die je online kunt terugvinden – deze schakelen door naar 1 van de bovenstaande nummers.

Paypal vraagt zelf geen geld om de klantenservice telefonisch te benaderen naast de normale belkosten die je normaalgesproken maakt.

Bericht versturen en Email

Wanneer je bent ingelogd kun je een bericht sturen naar de klantenservice. Paypal heeft geen Emailadres online staan waarop ze te bereiken zijn. Mocht je geen toegang hebben tot je account dan kun je altijd proberen om via Social Media contact op te nemen:

https://www.facebook.com/PayPal

https://twitter.com/askpaypal

Reactie achterlaten op Nuverwijderen.nl

Het zou een overbodige boodschap moeten zijn maar deze website is geen klantenservice van Paypal, laat dus nooit je persoonlijke gegevens achter in een reactie. Om te voorkomen dat er misbruik gemaakt kan worden van gegevens die je aan deze website verstrekt moet je eerste reactie goedgekeurd worden voor je normaal kunt reageren.

Reacties worden pro-actief bewerkt om te voorkomen dat er persoonlijke gegevens online komen te staan. De volgende gegevens worden bewerkt voor je eigen veiligheid / privacy:

 • Voor- of Achternaam;
 • Adresgegevens;
 • Accountgegevens bij Paypal.

Verder halen wij ook grove spelfouten uit de tekst voor de leesbaarheid van deze pagina. Meer informatie over hoe we met je gegevens omgaan kun je terugvinden in onze privacy policy.

Reacties (87)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *