Skip to main content
bloed op kleding

Bloedvlekken uit kleding verwijderen

Benodigde tijd: 5 uren en 10 minuten

Een wondje is al niet prettig. Laat staan als datzelfde wondje ook nog vlekken op je kleding achter laat. Wat de meeste mensen niet weten, is dat een bloedvlek zo uit je kleding verwijderd is. De stappen om dit voor elkaar te krijgen hebben we hieronder beschreven.

 1. Plaats het kledingstuk in de wastafel

  Leg het kledingstuk met de vlek omhoog in de wastafel en laat hier vervolgens koud water over stromen. Dit mag je best even door laten stromen, zodat het kledingstuk helemaal nat is en de vlek goed doorgespoeld is.
  stromend water op kledingstuk

 2. Strooi zout op de vlek

  Het is de bedoeling dat het zout het bloed op gaat nemen. Strooi dus een flinke hoeveelheid zout op de bloedvlek om deze uit je kleding te verwijderen en laat dit enkele uren rustig intrekken. Het kan het handigst zijn om het kledingstuk wel in de wastafel te laten liggen.
  zout op kledingstuk

 3. Kijk of het zout zijn werk heeft gedaan

  Je kan door het zout voorzichtig met je nagel weg te krabben en zo zien of het zout zijn werk heeft gedaan. Als de vlek nog zichtbaar is kun je nieuw zout toevoegen en dit weer rustig in laten trekken. zout afkrabben

 4. Naspoelen van het kledingstuk

  Als ja na het weg krabben van het zout de vlek niet meer kan zien, kun je het kledingstuk na spoelen met wederom koud water. Zorg dat je al het zout en daarmee ook het bloed goed weg spoelt zodat er geen restjes achter blijven op het kledingstuk.
  naspoelen bloedvlek

Hiermee is de bloedvlek verwijderd en kun je het kledingstuk reinigen zoals je gewend bent en dus met een reguliere wassing mee wassen. Bij heftige bloedvlekken kan het handiger zijn om het kledingstuk in een badje van zout te leggen om zo de vlekken te verwijderen.

bloedvlek verwijderd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *