Skip to main content
chocovlek op kleding

ChocoladeVlekken verwijderen

Benodigde tijd: 1 uur en 15 minuten

De meeste mensen kunnen enorm genieten van een stukje chocolade. Het vervelende aan chocola kan zijn dat je het snel door moet eten, omdat het nogal snel gaat smelten. Hierdoor kun je zo met een lelijke chocolade vlek op je kleding zitten. Als je dit kledingstuk in de was gooit, is de kans groot dat de vlek er gewoon in blijft zitten. Met onderstaande stappen krijg je die chocoladevlek wel je kleding uit.

 1. Zorg voor een vlakke ondergrond en koffiemelk

  Het klinkt heel onwaarschijnlijk, maar chocoladevlekken zijn gemakkelijk te verwijderen met koffiemelk. Leg het kleding stuk op een vlakke ondergrond, zodat de koffiemelk straks niet over je hele vloer kan druipen. chocoladevlekken op broek

 2. Giet de koffiemelk op de vlek

  Je kan de kuipjes koffiemelk open maken en op de vlek gieten. Of je kan het natuurlijk ook uit een flesje op de vlek gieten. Pas op dat de koffiemelk niet helemaal uitloopt en alle delen van de chocolade vlek goed bedekt. koffiemelk op choco

 3. Laat de koffiemelk goed in de vlek trekken

  Vouw het kleding stuk zo op, dat de koffiemelk goed in de vlek en daarmee het kledingstuk kan trekken, maar je geen koffiemelk op de grond drupt. Laat dit rustig enkele uren liggen.
  in laten trekken koffiemelk

 4. Was het kleding stuk zoals je gewend bent

  Als de koffiemelk goed is ingetrokken kun je het kledingstuk wassen. Dit kan met een reguliere was mee gewassen worden. Na de wasbeurt zul je zien dat de vlek uit de broek verdwenen is. chocolade vlekken verwijderd

Je kan het heugelijke feit dat de chocolade vlekken uit je kleding verwijderd zijn, gewoon vieren met een stukje overheerlijke chocolade. Jij hoeft immers niet meer bang te zijn voor chocolade vlekken in je kleding!

Alternatieven voor Koffiemelk:

Naast Koffiemelk kun je ook kiezen voor (volle) melk, hiermee krijg je de chocola ook makkelijk uit je kleding. Mocht je toch nog wat cacao zien dan kun je het proces herhalen.

Toch nog bruine vlekken zichtbaar? Wasbenzine kan de oplossing bieden. Ga in geen enkel geval met melk of wasbenzine op je kleding wrijven, dep het erop voor een goed resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *