Skip to main content
opwarmen strijkbout

Kaarsvet uit Kleding verwijderen

Benodigde tijd: 5 minuten

Een mooie druipkaars op tafel tijdens de maaltijd staat mooi, maar kan ook vervelende bijverschijnselen hebben. Zodra er een beetje kaarsvet op een kledingstuk terecht komt geeft dit al vervelende vlekken, die zo denkt men, maar lastig te verwijderen zijn. Wij laten je graag zien hoe je kaarsvet toch snel en gemakkelijk uit je kleding kunt verwijderen.

 1. Laat het kaarsvet hard worden

  Het klinkt heel gek, maar het is belangrijk dat je het kaarsvet eerst even goed hard laat worden. Door het hard te laten worden, kun je het gemakkelijker verwijderen.
  kaarsvet op broek

 2. Warm de strijkbout op

  We gaan in een volgende stap het kaarsvet met behulp van onder andere een strijkbout verwijderen. Als eerste zullen we deze op moeten warmen. Je kan de bout op de heetste stand zetten en wachten tot deze volledig is opgewarmd. opwarmen strijkbout

 3. Plaats keukenpapier op het kaarsvet

  Pak wat keukenrol en leg dit op het kaarsvet. het is van belang dat je het niet papiertje niet dubbel vouwt, omdat dit niet alleen het kaarsvet op gaat nemen, het zorgt er ook voor dat je kledingstuk niet verbrandt door de strijkbout. keukenpapier op kaarsvet

 4. Plaats de strijkbout op het papier

  Je kunt nu de strijkbout op het keukenpapier plaats en laten staan. Laat het niet te lang staan en houd het goed in de gaten zodat er geen brand uitbreekt. Het moet wel heet worden en eigenlijk maak je met de strijkbout het kaarsvet weer vloeibaar.
  strijkbout op keukenpapier

 5. Het kaarsvet wordt opgenomen door het keukenpapier

  Als je de strijkbout optilt zul je zien dat het keukenpapier het kaarsvet op neemt. Blijf hiermee doorgaan tot het keukenpapier al het kaarsvet op heeft genomen.
  kaarsvet op papier

Na een klein wasbeurtje is zoals je kunt zien het kaarsvet verwijderd.

Mocht je het wat spannend vinden om een hete strijkbout op je kledingstuk te plaatsen, ook al zit er keukenpapier tussen, is er nog een andere oplossing. Je kan het kledingstuk 24 uur in de vriezer leggen. Hierdoor wordt het kaarsvet enorm hard en bevriest het zelfs. Na deze 24 uur kun je het kaarsvet er gemakkelijk afschrapen met een aardappelschil mesje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *