Skip to main content
nagellak in kleding

Nagellak verwijderen uit kleding

Benodigde tijd: 2 uren en 10 minuten

De meeste vlekken zijn best gemakkelijk uit kleding te verwijderen. We denken dat het ingewikkeld is, maar dit valt uiteindelijk enorm mee. Bij nagellak vlekken in je kleding ligt dit toch ietsjes ingewikkelder en zijn er iets meer stappen om deze volledig uit je kleding te verwijderen. Alle stappen die er zijn hebben we hieronder beschreven zodat ook jij deze vlekken vakkundig uit je kleding kan verwijderen.

 1. Plaats een bakje onder de vlek

  Bij het verwijderen van nagellak vlekken gaan we proberen om de vlek eruit te trekken met nagellak remover. Als we dit gewoon gaan doen, lekt het zo aan de andere kant van je kledingstuk en maakt daar een nagellak vlek. Vandaar dat we als eerste een bakje onder de vlek en je kledingstuk plaatsen.
  bakje onder vlek

 2. Druppel nagellak remover op de vlek

  Als de nagellak vlek op een stevig katoenen t-shirt of bijvoorbeeld spijkerbroek zit, zou je nagellak remover met aceton kunnen gebruiken. Ons advies is om remover zonder aceton op de vlek te druppelen om te voorkomen dat je de stof beschadigd. Je kan ook voorzichtig met een watje of schoon doekje wat deppen op de vlek. Maar wrijf niet, dit kan de vlek verergeren. Je zal zien dat de vlek wat verminderd, maar deze zal vermoedelijk nog niet helemaal verwijderen. Laat de nagellak remover intrekken en was het kledingstuk vervolgens op een lage temperatuur.
  nagellakremover in laten trekken

 3. Spray haarlak op de vlek

  Nadat het kledingstuk gewassen is, zijn er twee opties. In het meest positieve geval, is de vlek uit het kledingstuk. Hoewel dit meestal nog niet het geval is. Mocht dit zo zijn, kan het kledingstuk je kast weer in. Als de nagellak vlek nog niet volledig uit je kleding is, zul je zien dat deze al wel een stuk minder zichtbaar is. Wat je vervolgens kan doen is haarlak op de vlek spuiten en ook dit even in laten trekken.
  haarlak op vlek

 4. Was het kledingstuk opnieuw

  Je kan nu het kledingstuk weer in de was doen. Na de wassing zul je zien dat de nagellak vlek verwijderd is, of in ieder geval al weer verder vervaagd. Als de vlek nog niet helemaal verdwenen is, kun je stap 3 en 4 herhalen, totdat je kledingstuk weer net zo schoon is als voor het nagellak ongelukje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *