Skip to main content
verf op kleding

Verfvlekken uit kleding verwijderen

Benodigde tijd: 1 dag, 1 uur en 3 minuten

Het kan soms heerlijk zijn om je huis een likje verf te geven. Zo krijgt alles weer een frisse, fijne en nieuwe uitstraling. Het is wel jammer als je denkt dit even te kunnen doen in je favoriete t-shirt en deze vervolgens toch een paar flinke verf vlekken oploopt. Vanaf nu hoef jij je hier geen zorgen meer over te maken, want door onderstaande stappen ben jij zo van de verf vlekken in je kleding af.

  1. Laat de vlek 24 uur in koud water weken

    We denken vaak heel ingewikkeld bij verfvlekken maar het is enorm simpel om deze te verwijderen. Plaats het kledingstuk in een emmer of bak met koud water en laat het hier minimaal 24 uur in weken. weken in koud water

  2. Was het kledingstuk zoals gebruikelijk

    Na 24 uur of langer kun je het kledingstuk uit de bak met koud water halen. Zoals je kunt zien, is het water wit geworden en heeft het koude water haar werk gedaan. Plaats daarna het kledingstuk in de wasmachine. Je kan het op de gebruikelijke manier wassen en kan hier zelfs met andere kledingstukken mee wassen.

    verfvlekken in de wasmachine

verfvlekken verwijderd

Zoals je kunt zien zijn na de wasbeurt de verfvlekken volledig uit het kledingstuk verwijderd. Als de verfvlekken er al langer inzitten en misschien al een paar wasbeurten hebben overleefd, kan het zo zijn dat je deze langer dan 24 uur in koud water zal moeten weken. Dit kun je tot zelfs 7 dagen laten staan. In de meeste gevallen kun je op deze manier zelfs de meest hardnekkige verfvlekken uit je kleding verwijderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *