Skip to main content
viltstift en nagellak remover

Viltstift en inkt verwijderen uit Kleding

Benodigde tijd: 1 uur en 5 minuten

Ouders met kleine kinderen herkennen dit heel erg goed. Je kind komt thuis en heeft naast een mooie tekening op papier ook zijn of haar kleding van wat extra artistieke input voorzien. Maar ook volwassenen maken het geregeld mee dat ze per ongeluk wat inkt van een pen hebben gemorst op overhemd of pantalon.

Het regulier wassen van het bewuste kledingstuk heeft vaak niet het gewenste effect. Met de volgende stappen ben je wel binnen no time van die vervelende inkt en viltstift vlekken af.

 1. Wacht niet te lang

  Bij viltstift en inkt vlekken is het van belang niet te lang te wachten met het aanpakken van deze vlekken. Het is aan te raden om bij thuis komst gelijk de aanval op deze vervelende vlek in te zetten. viltstift op kleding

 2. Zorg voor nagellak remover en een watje.

  Het werkt het gemakkelijkst als je het kledingstuk plat op een tafel neerlegt. Het enige wat je verder nodig hebt is een watje, wattenschijfje of iets dergelijks en nagellak remover. Leg alles klaar zodat je aan de slag kan om de inkt vlek te verwijderen. viltstift en nagellak remover

 3. Dep de nagellak remover op de vlek

  Giet voorzichtig wat nagellak remover op de vlek en dep met het wattenschijfje op de vlek. Je kan gelijk al zien dat de inkt opgenomen wordt door het wattenschijfje.
  deppen met nagellak remover

 4. In de wasmachine

  Als de inktvlek al wat minder wordt en de nagellak remover goed in het kledingstuk en de inkt heeft kunnen trekken, kan het kleding stuk gewassen worden. Je kan deze gewoon met de rest mee wassen. Of, gezien de nagellak remover, ervoor kiezen om deze apart te wassen.
  viltstift in de wasmachine

viltstift verwijderd

En zo is na de wasbeurt de viltstift en of inkt uit het kledingstuk verwijderd.

Mocht je nu geen nagellak remover in huis hebben, of liever geen chemicaliën gebruiken is er ook nog een andere optie om deze vlekken te verwijderen. Zet in dat geval het bewuste kleding stuk 24 uur in een bak met koud water. Je hoeft hier verder geen toevoegingen aan te doen. Na deze 24 uur, kan het kledingstuk gelijk de was in en komt het ook zo goed als nieuw en vlekkeloos de wasmachine weer uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *