Skip to main content

Social Media Account verwijderen

Wil je af van je Social Media account(s)? Wij helpen je om in een aantal simpele stappen elk gewenst account op te zeggen. Wij hebben een handleiding gemaakt voor de meest gebruikte social media accounts.

Welk Social Media account wil je Sluiten?

Facebook

Facebook verwijderen

Veel mensen zien Facebook als een inbreuk op privacy. Gelukkig kun je in een paar stappen je account opzeggen.

Instagram

Instagram

Geen foto’s meer delen met bekenden en onbekenden? Instagram, onderdeel van Facebook, kun je makkelijk opzeggen.

SnapChat

SnapChat

Snelle berichten verzenden kan met Snapchat. Aanmelden is hier makkelijk maar het Snapchat account verwijderen kan iets moeilijker zijn.

LinkedIn

LinkedIn

In een paar stappen je LinkedIn account verwijderen? Bekijk direct de onderstaande stappen.

Twitter

Twitter

Wil je van je Twitter account af / Geen Tweets meer sturen? Dat is zo gepiept via Nuverwijderen.nl!

Telegram

Telegram

Geen berichten meer versturen met Telegram? Bekijk hoe je een account kunt verwijderen.

Whatsapp

Whatsapp

Wil je van Whatsapp af? Via Settings kun je het account makkelijk sluiten via de mobiele telefoon.

Pinterest

Pinterest

Geen afbeeldingen meer plaatsen en Pinnen? Bekijk hoe je Pinterest snel kunt verwijderen.

Tumblr

Tumblr

Geen Tumblr meer nodig? Het sluiten van een Tumblr account gaat relatief eenvoudig.

Wechat

Wechat

WeChatt is DE app waarmee je alles kunt doen als je China bezoekt, verwijderen kan best makkelijk.

Waarom je Social Media Account verwijderen?

Je bespaart tijd

Er zijn behoorlijk wat voordelen te noemen aan het verwijderen van je Social Media accounts. Het kost bijvoorbeeld ontzettend veel tijd om bij te blijven en te weten hoe het met iedereen gaat. Aan de andere kant zijn we maar 25% van de tijd dat je op Social Media bent actief bezig met de updates van vrienden en bekenden. De andere 75% van de tijd ben je puur bezig met afleiding. Moet je nagaan hoeveel tijd je over zou houden om allemaal dingen te doen met je vrienden in plaats van te scrollen door je tijdlijn.

Geen verwrongen beeld van de Werkelijkheid

Social Media geven ook een verwrongen beeld van de werkelijkheid. We zijn op deze mediums immers altijd vrolijk en gebruiken allerhande filters om er maar zo positief mogelijk uit te zien. We zijn meer bezig met anderen te laten zien dat we het leuk hebben, dan dat we het daadwerkelijk naar ons zin hebben. Er is onderzoek geweest naar het verband tussen relaties en het gebruik van Social Media en deze twee schijnen niet een heel positief resultaat op elkaar te hebben.

Persoonlijke Privacy staat op het Spel

Natuurlijk is er dan ook nog het privacy onderdeel. Ons hele hebben en houden ligt tegenwoordig op straat en is door iedereen te volgen. Nu vinden we dit voor onze bekenden misschien niet erg, maar ook inbrekers gebruiken bijvoorbeeld Social Media om erachter te komen wanneer jij niet thuis bent. Het verwijderen van deze accounts is daarmee nog niet eens zo een heel slecht idee.

Alternatief: anonimiseren / toegang beperken

Er zijn tegenwoordig heel veel mogelijkheden om ervoor te zorgen dat je anoniemer online kunt zijn, maar ook om jou te ondersteunen om minder gebruik te maken van Social Media. Zo zijn er apps die jou een herinnering geven als je te lang online bent. Ze kunnen je ook de toegang tot Social Media ontzeggen op het moment dat je de door jou ingegeven limiet hebt overschreden. Mochten jij en je partner of je omgeving dit niet nodig vinden kun je altijd gezamenlijk afspraken maken over het gebruik.

Wist je dat in veel gevallen een bedrijf je Social Media accounts bekijkt als je ergens gaat solliciteren? Het kan best handig zijn hierover na te denken voordat je toekomstige baas je weekendactiviteiten heeft bekeken op je tijdlijn. Mocht je het niet prettig vinden dat iedereen je online kan vinden en of alles van je kan zien is het mogelijk om je privacy meer te beschermen. Ieder afzonderlijk account geeft je de mogelijkheid tot het afschermen van je gegevens en of tijdlijn. Zo kun je zelf in controle zijn over wat je deelt, wanneer. En met wie. Houd er ook wel rekening mee dat je vaak ook veel apps hebt gekoppeld aan Social Media die je ook aan moet passen om je privacy meer te garanderen.