Facebook verwijderen

Facebook Account Verwijderen

Het verwijderen van je Social Media account bij het bedrijf Facebook is een fluitje van een cent. Het kan zijn dat je Facebook account is gekoppeld aan andere diensten zoals de dating App Tinder, Website logins en aan reacties die je geeft op andere websites.

Je Facebook altijd gekoppeld aan de dienst Facebook Messenger. Wil je Messenger blijven gebruiken dan kun je gebruik maken van een account-deactivatie. Volg hiervoor alle 4 de stappen op deze pagina en kies de bovenste optie in Stap 4. Hiermee wordt je account niet permanent verwijderd en blijven je gegevens bewaard bij Facebook.

Zorg dat je het volgende regelt voor je overgaat tot het sluiten van je Facebook profiel:

  • Maak een eigen login aan voor services waarbij je met Facebook inlogt. Dit kan bijvoorbeeld een forum zijn maar ook websites zoals Booking;
  • Download alle gegevens uit je profiel, zoals foto’s, video’s en berichten die je belangrijk vind.
  • Ben je een Moderator van een pagina? Draag dan eerst de juiste rechten over aan een andere gebruiker;
  • Ben je de eigenaar van een App die je hebt gemaakt in Facebook? Zet hiervan de rechten over naar een andere gebruiker.

De twee laatste stappen worden automatisch meegenomen in het proces van Facebook zelf, maar het is verstandig om hier goed de tijd voor te nemen.

Facebook profiel verwijderen in 4 stappen

De onderstaande beschrijving is niet van toepassing wanneer je het account voor iemand anders sluit of wanneer FB zelf je account heeft geblokkeerd.

Benodigde tijd: 3 minuten.

Het sluiten van je Facebook Profiel neemt ongeveer 3 minuten in beslag en kun je makkelijk regelen door de onderstaande 4 stappen te volgen.

  1. Login op je Facebook Account

    Je kunt het makkelijkst inloggen via een Desktop computer of Laptop, dit is de snelste methode op je Facebook profiel te verwijderen.

    inloggen facebook

  2. Facebook verwijderen

    Ga naar Settings / Instellingen rechts bovenin je scherm. Klik daarna op je eigen informatie waarmee je met de onderste stap je account inclusief al je informatie kunt verwijderen.

    Mijn Facebookplaatjes zijn in de Engelse taal maar in het Nederlands zitten de links / knoppen op dezelfde locatie. Je kunt direct naar deze pagina gaan door de volgende link te volgen: https://www.facebook.com/help/delete_account

    facebook settings

  3. Controleer of je nog iets moet Aanpassen / Downloaden

    Zorg dat je geen foto’s en video’s verwijderd die je later nog een keer wilt zien, download dus een kopie van dit materiaal! Je krijgt direct de mogelijkheid om al je bestanden op te slaan.

    Mocht je Admin zijn op een Facebook pagina dan moeten deze rechten ook eerste worden overgezet naar een andere Facebook gebruiker. Deze stap krijg je automatisch wanneer je de verwijderingsprocedure start.
    facebook downloaden

  4. Klik op delete / verwijderen om je account permanent te verwijderen

    delete facebook account

Verwijderen is Permanent

Het verwijderen van een Facebook account is permanent. Facebook zal geen informatie van je bewaren. Het Deactiveren van een FB account is niet permanent. Andere gebruikers zullen dan geen informatie van je account kunnen terugvinden maar je kunt het account dan nog wel activeren door weer in te loggen. Voor een deactivatie geldt dus geen deadline van 30 dagen.

Het is een illusie om te denken dat FB hierna geen gegevens meer over je opslaat. Zelfs van mensen die nog nooit een account hebben aangemaakt worden tal van gegevens opgeslagen en een “intern profiel” gemaakt. Zo kan het zomaar zijn dat meerdere bekenden jouw nummer automatisch hebben geüpload of misschien heb je account(s) bij andere bedrijven die onder het FB concern vallen.

Bedenktijd van 30 dagen

Gedurende 30 dagen heb je de tijd om je profiel weer opnieuw te openen. Er is geen optie om deze 30-dagen regel over te slaan. Log niet meer in gedurende 30 dagen om je profiel permanent te verwijderen. Je her-activeert automatisch je account wanneer je weer inlogt.

Account van derde partij

Voor het verwijderen van een Facebook account van iemand anders, bijvoorbeeld bij het overlijden van een familielid, moet je andere stappen nemen. Wanneer duidelijk is dat iemand gaat overlijden dan is het makkelijk als het wachtwoord wordt nagelaten aan nabestaanden. In het profiel zelf kan eenvoudig een “ter nagedachtenis” status worden aangevraagd.

Andere diensten van Facebook Inc.

Facebook Incl. is een groot beursgenoteerd bedrijf. Andere diensten die onder Facebook Incl. vallen zijn Instagram en Whatsapp. Naast social media beheren ze flink wat andere bedrijven zoals Onavo en Oculus VR. Wanneer je besluit om je Facebook account te sluiten vanwege privacyoverwegingen dan is het verstandig om ook je Instagram Profiel te sluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op alle teksten en bijna alle afbeeldingen rust Copyright - 2020