Facebook verwijderen

Facebook Account Verwijderen

Het verwijderen van je Social Media account bij het bedrijf Facebook is een fluitje van een cent. Het kan zijn dat je Facebook account is gekoppeld aan andere diensten zoals de dating App Tinder, Forum / Website logins en aan reacties die je geeft op websites. Ook is je Facebook altijd gekoppeld aan de dienst Facebook Messenger. Wil je Messenger blijven gebruiken dan kan dat ook met een deactivatie van Facebook. Volg hiervoor alle 4 de stappen hieronder en kies dan de bovenste optie in Stap 4.

Voor het verwijderen van een Facebook account van iemand anders, bijvoorbeeld bij een overlijdensgeval, moet je andere stappen nemen.

Benodigde tijd: 3 minuten.

 1. Login op je Facebook Account

  Je kunt het makkelijkst inloggen via een Desktop computer of Laptop, dit is de snelste methode.inloggen facebook

 2. Facebook verwijderen

  Ga naar Settings / Instellingen rechts bovenin je scherm. Klik daarna op je eigen informatie waarmee je met de onderste stap je account inclusief al je informatie kunt verwijderen. Mijn Facebookplaatjes zijn in de Engelse taal maar in het Nederlands zitten de links / knoppen op dezelfde locatie. facebook settings

 3. Controleer of je nog iets moet Aanpassen / Downloaden

  Zorg dat je geen foto’s en video’s verwijderd die je later nog een keer wilt zien, download dus een kopie van dit materiaal! Je krijgt direct de mogelijkheid om al je bestanden op te slaan. Mocht je Admin zijn op een Facebook pagina dan moeten deze rechten ook eerste worden overgezet naar een andere Facebook gebruiker. Deze stap krijg je automatisch wanneer je de verwijderingsprocedure start.facebook downloaden

 4. Klik op delete / verwijderen om je account permanent te verwijderen

  delete facebook account

Verwijderen is Permanent

Het verwijderen van een Facebook account is permanent. Facebook zal geen informatie van je bewaren. Het Deactiveren van een FB account is niet permanent. Andere gebruikers zullen dan geen informatie van je account kunnen terugvinden maar je kunt het account dan nog wel activeren door weer in te loggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op alle teksten en afbeeldingen op deze website rust Copyright. Wij hebben alle stappen met zorg samengesteld om er zeker van te zijn dat je snel kunt verwijderen wat je wilt.