LinkedIn

LinkedIn account verwijderen

Benodigde tijd: 5 minuten.

LinkedIn is het grootste en meest bekende professionele sociale platform. Ook hier wordt gewerkt met een tijdlijn, maar dan enkel en alleen op werk en werkgerelateerde zaken. Veel werkzoekenden doen dit tegenwoordig via LinkedIn en zo zijn er ook veel detacheringsbedrijven en vacatures op dit medium te vinden. Maar ook degene die op zoek zijn naar vakinhoudelijke kennis kunnen hiervoor tegenwoordig op LinkedIn terecht.

Mocht je dit sociale platform niet meer gebruiken, leggen wij je graag uit hoe je deze kunt verwijderen.

  1. Log in op je LinkedIn account.

    Je moet ingelogd zijn om je account te kunnen verwijderen.
    In de linker bovenhoek van het scherm kun je kiezen voor aanmelden om in te loggen. inloggen LinkedIn

  2. Klik op je profiel foto


    Door op je profiel foto te klikken, open je jouw persoonlijke account, dit is nodig om je LinkedIn account te verwijderen. menu LinkedIn

  3. Ga onder account naar ‘Privacy en Instellingen’.

    In dit menu kun je onder het kopje ‘account’, kiezen voor ‘Privacy en Instellingen’. Dit brengt je een stapje dichterbij het verwijderen van je account.
    Privay Menu LinkedIn

  4. Kies voor het Account menu

    De volgende stap is om te kiezen voor het account menu. Hierin kun je alle instellingen aanpassen zoals je persoonsgegevens, sitevoorkeuren, etc. Wij scrollen helemaal naar beneden en kiezen onder het kopje ‘Accountbeheer’ voor “Uw LinkedIn account sluiten”.

    account menu LinkedIn

  5. Kies de reden van sluiting

    We zijn nu aangekomen bij de laatste stap. Hier kun je kiezen voor de reden van je sluiting en eventuele feedback toevoegen. Vervolgens klik je op volgende.

    sluit scherm LinkedIn

  6. Bevestig je sluiting

    LinkedIn wil graag zeker weten dat je jouw account wil sluiten. Ze vragen in deze stap nog één maal om je wachtwoord ter bevestiging.

    bevestiging sluiting LinkedIn

Door je account te sluiten is ook gelijk je account verwijderd. Het kan nog wel enige tijd duren voordat alle zoekmachines dit door hebben. Normaliter moet je enkele weken wachten voor de resultaten 100% uit Google zijn verwijderd.

Wanneer je ervoor kiest om je Linkedin account te behouden dan is het belangrijk dat je gegevens hetzelfde zijn als op je CV. Toekomstige werkgevers en Financiële instellingen controleren namelijk online bronnen om te bekijken of de gegevens die je hebt verstrekt kloppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op alle teksten en bijna alle afbeeldingen rust Copyright - 2020