Skip to main content
startscherm Pinterest

Pinterest Account verwijderen

Pinterest is een soort zoekmachine maar dan niet op basis van woorden, maar van plaatjes. Je tijdlijn is de plek waar jouw interesses samenkomen. Hier vind je ideeën of pins op basis van jouw interesses of aanbevelingen hiervoor. Een pin is een idee dat iemand bewaard op Pinterest. Door erop te klikken weet je waar je het kunt kopen of hoe je het kunt maken.

Je kunt deze pins sorteren en ordenen op borden die je dan ook weer een naam geeft. Dit komt allemaal weer samen op jouw profiel. Door de werking van Pinterest is je profiel echt een afspiegeling van wie jij bent. Je interesses in het verleden, heden en toekomst komen hier samen en blijft groeien bij 1 pin per keer.

Uiteraard kun je ook bij ‘vrienden’ op hun tijdlijn gluren naar de pins en borden die zij interessant vinden en is het natuurlijk ook te koppelen aan je andere social media accounts.

Benodigde tijd: 3 minuten

Mocht je weinig met Pinterest doen, wat secuurder met je social media om willen gaan, of je een totaal andere reden hebben om Pinterest te verwijderen? Volg gewoon de komende stappen om dit in orde te maken. Het duurt gemiddeld 3 minuten en is in 8 korte stappen geregeld.

 1. Log in op Pinterest

  Je kunt inloggen op je desktop of laptop of de app openen op je telefoon. Bij de app hoef je uiteraard niet opnieuw je gegevens in te voeren.
  inloggen Pinterest

 2. Ga in het hoofdmenu naar “Instellingen wijzigen”

  Door op de drie stipjes te klikken kom je in het hoofdmenu terecht. Kies vervolgens voor “Instellingen wijzigen”. Hiermee kom je in het submenu waar jij je Pinterest account kunt verwijderen.
  instellingen Pinterest

 3. Accountinstellingen Pinterest

  In het volgende sub menu, klik je op de tweede optie namelijk “Accountinstellingen”. In dit menu kun je naast het verwijderen van je Pinterest account ook terecht voor het wijzigen van je naam, het koppelen van een Facebook account, et cetera.
  Accountinstellingen Pinterest

 4. Ga naar Accountwijzigingen

  Scroll in dit scherm helemaal naar beneden tot je bij Accountwijzigingen bent en kies in deze sectie voor de laatste optie ‘Verwijder je account en je account gegevens’ door op “Account sluiten” te klikken.Account wijzigingen Pinterest

 5. Kies de reden van verwijdering van Pinterest

  Pinterest wil graag weten waarom jij dit social media platform wil verlaten. Geef de reden aan en klik op volgende om zo je Pinterest account voorgoed te verwijderen.
  reden verwijdering Pinterest

 6. Bevestig je verwijdering en email adres

  De laatste stap wordt naar je email adres verzonden. Controleer hier of deze goed is en mocht dit niet zo zijn, kun je dit aanpassen in het account instellingen menu. Is het wel correct klik dan op E-mail verzenden.
  bevestiging verwijdering Pinterest

 7. Check je email

  check je mail

 8. Ga naar je mail

  Log in op je mail server en daar zul je een e-email van Pinterest vinden. Open de mail en klik op “Ja, verwijder mijn account”. Hiermee verwijder jij je Pinterest account. Je hebt 14 dagen om je te bedenken en met je oude vertrouwde pins en borden door te gaan.
  definitieve verwijdering Pinterest

Nadat je op de definitieve bevestiging hebt geklikt word je teruggeleid naar het begin scherm van Pinterest waar je eventueel een nieuw account aan kunt maken. Dit kan nog best handig zijn voor het ontwikkelen voor leuke pins en borden maar ook een nieuw sociaal netwerkt. Pinterest is groter dan partijen zoals LinkedIn in Nederland.

Reacties (4)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *