Skip to main content
startscherm Tumblr

Tumblr Account verwijderen

Benodigde tijd: 3 minuten

Tumblr is in Nederland niet één van de meest bekende social media platforms. Als je het ergens mee wil vergelijken, heeft het de meeste overeenkomsten met Twitter. Het is een microblogdienst. Dit houdt in dat de focus ligt op korte berichten. Het grote verschil met het veel bekendere broertje is dat Tumblr onderscheidt maakt in verschillende media zoals; tekst, foto, quote, link, chat, audio en video. Ook bij Tumblr kan je mensen volgen en gevolgd worden. Wanneer je iemand volgt kun je de berichten van de ander op jouw tijdlijn zien, wat jou weer kan inspireren tot mooie nieuwe posts van jezelf. Dit platform is met name populair onder jongeren tussen de 13 en 25 jaar. Dertien is ook de minimale leeftijd waarop je een Tumblr account aan kan maken.

Als je Tumblr niet veel gebruikt of je hebt bijvoorbeeld niet veel volgers, kun je de keuze maken om je account te verwijderen. volg onderstaande stappen om dit binnen enkele minuten voor elkaar te krijgen.

 1. Log in op Tumblr

  Als je ervoor kiest om je account via je desktop of laptop te verwijderen dan kun je Tumblr in je browser openen om in te loggen. Via je telefoon of tablet kun je de app openen.

  Inloggen Tumblr

 2. Ga naar de instellingen

  Door op het poppetje te klikken, komt er een drop down menu. Kies hier voor instellingen om in dat gedeelte van je account te komen waar jij je Tumblr kunt verwijderen.

  instellingen Tumblr

 3. Kies in je instellingen voor Account verwijderen

  Onderaan je account instellingen kun je klikken op “Account verwijderen”. Hiermee heb je al bijna je Tumblr account definitief verwijderd.

  account verwijderen Tumblr

 4. Bevestiging verwijdering Tumblr

  In het volgende scherm kun je de verwijdering van je Tumblr account bevestigen door je e-mail en wachtwoord in te vullen en op “Verwijder alles” te klikken.

  bevestiging verwijdering Tumblr

Tumblr verwijderd

Op deze simpele manier heb jij je Tumblr account verwijderd.

Tumblr wordt in Nederland niet veel gebruikt en staat zo goed als onderaan in de lijst van Social Media platforms als het op users aankomt. Mocht je toch liever op Tumblr willen blijven, kun je natuurlijk altijd proberen om meer volgers te krijgen. Volgers zijn wereldwijd te verkrijgen en laten zich niet weerhouden door landsgrenzen. Als je hiervoor wil gaan, is het belangrijk om te zorgen voor leuke, boeiende en unieke content en zelf ook op zoek te gaan naar mensen die jij graag wil volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *