Skip to main content
Wechat Startscherm

WeChat account verwijderen

Benodigde tijd: 2 minuten

WeChat is een social media app van een Chinese afkomst. WeChat combineert alle populaire social media apps, zoals Facebook, Whats app en Twitter. Maar daar stopt de app niet. Je kunt deze ook gebruiken om bijvoorbeeld je telefoonrekening te betalen of een vliegticket te boeken.

Deze app doet het goed aan de andere kant van de wereld. Maar hier in Nederland zijn er niet veel gebruikers. Dit kan uiteraard een reden zijn om je WeChat account te verwijderen. Het maakt niet uit met welke reden jij dit account wil verwijderen. Het is zo gedaan met de volgende stappen.

 1. Open de app en ga naar je account

  Het is alleen mogelijk om je WeChat account via de app te verwijderen. Open de app op je telefoon of tablet en klik rechtsonderaan op “Me”.

  account Wechat

 2. Ga naar de instellingen van je WeChat

  Je kunt vervolgens op “settings” klikken om je instellingen te openen waar jij je WeChat account kunt verwijderen.

  settings WeChat

 3. Kies voor “Account security”

  In het scherm dat zich hierna opent kun je voor de bovenste optie kiezen namelijk “Account security”.

  account security WeChat

 4. Ga naar het “WeChat security center”.

  Bij WeChat laten ze het verwijderen van het account onder beveiligingsproblemen vallen. Door in het menu dat zich nu opent helemaal onderaan voor deze optie te kiezen, heb je jouw WeChat account bijna verwijderd.

  WeChat security center

 5. Kies voor het annuleren van je account

  Door in dit scherm te kiezen voor de laatste optie: “Account Cancellation” kun jij je WeChat account verwijderen.

  account cancellation WeChat

 6. Bevestig de keuze van je verwijdering

  WeChat wil graag dat je bewust voor de verwijdering en de gevolgen daarvan kiest. Zo kun je zien wat de gevolgen van een verwijdering zijn en kies voor “Request Cancellation” als je het zeker weet.

  bevestiging verwijdering WeChat

Met deze simpele stappen is je WeChat account definitief verwijderd. Het kan zijn dat eventuele betalingsgegevens wat langer bewaard zullen blijven. Verder hebben ze best een strak beveiligingsbeleid ook bij het verwijderen van je account.

Mocht je bijvoorbeeld je wachtwoord korter dan twee weken geleden veranderd hebben, kun jij je account niet verwijderen. Dit om fraude en ongewenste verwijdering door anderen te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *