Skip to main content
whatsapp foto

Whatsapp Account verwijderen

Whatsapp is een direct communicatiemiddel via de Telefoon. Accounts van Whatsapp zijn altijd gekoppeld aan een telefoonnummer. Je kunt je Whatsapp account ook overzetten naar een ander telefoonnummer, in dit geval is het verwijderen dus niet nodig. Het Whatsapp account wordt niet automatisch verwijderd wanneer je de App deactiveert of weggooit. De instructies om je account te verwijderen is identiek op elke telefoon, het maakt dus niet uit of je iOs van Apple gebruikt of Andriod van Google.

Benodigde tijd: 2 minuten

Het verwijderen van Whatsapp is meestal binnen 2 minuten geregeld, hou er rekening mee dat je alle gesprekken kwijt zult raken. Maak hier eerst een back-up van voor je tot verwijderen overgaat. Back-ups maken is vaak al door de gebruiker ingesteld omdat Whatsapp hier vaak om vraagt.

 1. Start de App

  Om Whatsapp te kunnen verwijderen zul je eerst de App moeten opstarten op je telefoon. Zorg dat de App op je telefoon staat geïnstalleerd en start je account.

 2. Ga naar Settings / Instellingen in het Menu

  Rechts bovenin je Whatsapp scherm vindt je het menu-item Settings of in het Nederlands Instellingen. Hier kom je door op de 3 ronde stipjes te klikken. Je komt dan op het onderstaande scherm terecht:accountpagina whatsapp

 3. Klik op Account

  Wanneer je op Account klikt (functie bovenin), kun je alle instellingen van je account wijzigen of verwijderen.

 4. Verwijder mijn Account

  De onderste optie is nu Verwijder mijn Account of Delete my account, net welke taal is ingesteld. Je kunt hier veilig op klikken, ook als je Whatsapp nog niet definitief wilt verwijderen. Wilde je weten welke accountinformatie Whatsapp van je heeft bewaard? Dan kun je hier via de 1-na-laatste optie achterkomen via “request account info”, hierdoor zul je wel 3 dagen moeten wachten voor je het account kunt verwijderen.instellingen whatsapp

 5. Voer je Land en Nummer in

  Je zult je telefoonnummer en land moeten invullen om de laatste stap te maken. Klik daarna op Delete my account / verwijder mijn account. Op dat moment hanteert Whatsapp verschillende manieren om de verwijderen definitief te maken, bijvoorbeeld via een Stil sms-je. Dit betekent dat je een bericht ontvangt zonder inhoud waarmee Whatsapp een bevestiging krijgt dat het inderdaad om de juiste telefoon gaat. Een andere manier is via een bevestigingslink in een bericht.permanent verwijderen

Wanneer je de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd is je Whatsapp account verwijderd. Je kunt nu geen gebruik meer maken van deze dienst tot je opnieuw een account instelt op een telefoon.

Je verwijdert met deze stappen niet de APP, deze zul je apart moeten verwijderen van je telefoon. De folder met foto’s zul je houden (ook zonder back-up) omdat deze standaard staan opgeslagen op je mobiele telefoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *